15.10.2022 r., Kolacja Charytatywna z Balem „Mistrz i Małgorzata” z „Przyjaciółmi Świata”, Hotel Vienna House Andel’s Łódź
Kolacja Charytatywna z Balem
„Mistrz i Małgorzata” z „Przyjaciółmi Świata”
Jest nam niezmiernie miło poinformować, że przygotowując się do Kolacji Charytatywnej z Balem “Mistrz i Małgorzata” u “Przyjaciół Świata” w dniu 15 października 2022 r., połączyliśmy siły z Fundacją “Serce dla Serc”, znaną w Łodzi ze swojego działania na rzecz kardiochirurgii, wspierania łódzkich szpitali klinicznych i z licznych inicjatyw mających aktywizować łódzkich pracowników medycznych oraz budowania wizerunku zrzeszonych placówek jako przyjaznych pacjentom.
godzina 18.30 drink powitalny, 19.00 rozpoczęcie, 4.00 zakończenie
Autor menu: Andrzej Polan
Prowadzenie: Małgorzata Ohme
Prowadzenie aukcji: Conrado Moreno
Gość specjalny: Elisbeth Duda
Oprawa muzyczna: Yaka Band
Gwiazda Wieczoru: DeMono
W trakcie Wieczoru będzie miała miejsce aukcja charytatywna
podczas której będzie można wylicytować m.in.:
1. Koszulkę z autografem Cristiano Ronaldo
2.Strój sportowy Igi Świątek z autografem
3.Piłkę z podpisami Siatkarzy Reprezentacji Polski
4. Koszulkę z autografami Siatkarzy Zaksa Kędzierzyn-Koźle
5.Piłkę z autografem Jerzego Dudka
6. Specjalne zaproszenia od P. Andrzeja Seweryna do Teatru Polskiego w Warszawie
Środki zgromadzone dzięki Państwa szczodrości zostaną przeznaczone na rzecz:
- Fundacji „Serce dla Serc”
- Pogotowia Opiekuńczego nr 2 w Łodzi przy ul. Pawilońskiej 2/4,
- Hospicjum Łódzkiego przy ul. Pojezierskiej 45/47,
- Zwierząt z łódzkich schronisk.
Regulamin Aukcji można znaleźć tu Regulamin Aukcji
Podczas balu „Przyjaciół Świata” spotkamy się z Mistrzem i Małgorzatą. Tytuł kolacji nawiązuje do arcydzieła literatury światowej, a u nas, nieskromnie, do wspaniałej kuchni autorstwa Andrzeja Polana. Wieczór poprowadzi Małgorzata Ohme.
W ten wyjątkowy wieczór w Hotelu Andel’s wcale nie będzie diabelsko, tylko wręcz przeciwnie – anielsko.
Diabeł i Anioł
Na wejście
Krwawa mery bezalkoholowa
Pinacolada jabłkowa bezalkoholowa
Na stołach
Ciemny kompot z jeżyn i pigwowca, woda jabłkowa z cytryną
Koszyki z bułeczkami z czarnuszką, ciemne bułeczki z solą, ketchup śliwkowy, konfitura z dyni i rokitnika, masło borowikowe
Pierwsze danie
Galert z policzków wieprzowych, lany chrzan i śliwka w occie
Vege
Cukinia w galarecie z pieczonej papryki
Drugie danie
Pół perliczki, gruszki i kawałki pietruszki
Vege
Kudłate pierogi, kremowe buraki, czarna porzeczka
Deser
Chłodny sernik, malina z lata
Bufety live cooking
Kuchnia Anielska
Cechini z syropem z kwiatów białego bzu
Cechini z syropem z lawendy
Cechini z syropem z pigwowca
Zupa anielska z pulpetami jagnięcymi, borowikami i serem
Sum w białym sosie, ogórki kiszone i roszponka
Kaszotto z karczochami, serkiem kremowym i pieczonymi jabłkami
Kuchnia diabelska
Burak w barszczu, porzeczka, jasiek do kompletu
Duszona wieprzowina, diabelska kiszona z Charsznicy
Dynia pieczona, papryka czerwona, śliwki czerwone, ziarna i ser
Słodka chwila
Anielska mini beza
Diabelskie ciasto buraczane, kasza manna, czekolada
Napoje:
Kawa, herbata, napoje bezalkoholowe
Open bar:
Wino czerwone i białe, piwo.